De Olympiske Lege i bueskydning

Bueskydning var første gang på det olympiske program i 1900. Men efter de Olympiske Lege i 1920, blev sporten fjernet igen, da man ikke fandt grobund for internationalt anerkendte regler, og bueskydning som sport, var endnu ikke fuldt udviklet. 52 år senere i 1972 kom bueskydning dog atter på programmet, og i dag kan man stille op i både single og hold discipliner.

I Danmark har vi endnu til gode at hive medaljer hjem i bueskydning, men ved de Sidste Olympiske Lege i London, var de danske kvindelige bueskytter godt repræsenteret af Carina Rosenvinge Christiansen, Maja Jager og Louise Laursen der stillede op i både hold og single discipliner.

Der er ikke megen tvivl om hvilke nationer der er stærkest i disciplinen bueskydning til de Olympiske Lege. Sydkorea har vundet ikke mindre end 14 guldmedaljer siden 1972, og dominerer medaljerne hos især kvinderne. Når vi nærmer os de Olympiske Lege i 2016, vil man sandsynligvis se relativt lave odds på lande som Sydkorea og Kina hos bookmakerne, men intet er sikkert, så man skal følge godt med på sider som Bet365. Her vil man i deres livebetting sektion kunne få de nyeste odds updates, og se hvad eksperterne forudsiger.

Den danske bueskytte Maja Jager har valgt at flytte til Sydkorea, for at fokusere på sin træning fremtil VM i København 2015 og OL i Rio de Janeiro 2016. Efter en fin indsats til OL i 2012, gik hun all in i 2013 og vandt VM guld i single disciplinen samt bronze for hold. Den præstation sikrede hende titlen som Årets Sportsnavn ved DR Sportens årsshow. I Sydkorea har Maja Jager ingen ringere end den sydkoreanske bueskytte legende Kim Hyung-Tak til at træne og vejlede sig, og det har allerede på nuværende tidspunkt givet gode resultater, og hun bliver spændende at følge de næste par år frem mod OL.