Bueskydnings konkurrencer

I Danmark er der hovedsageligt to forskellige slags konkurrencer indenfor bueskydning. Den mest kendte og populære konkurrence er skiveskydning. Her affyrer man pilene mod en rund skive, kaldet en måtte, der står i en nøje afmålt afstand fra bueskytten. På skiven sættes der et stykke papir, hvor der er aftegnet i alt ti ringe i forskellige farver, og det gælder så i alt sin enkelthed om at ramme den midterste gule cirkel med sin pil. Det lyder enkelt, men faktisk kræver det meget træning og stor præcision at få gode resultater.

I Danmark er skiveskydning blevet en relativt stor sport, og der er klubber fordelt i hele landet, med medlemmer i alle aldre startende fra cirka 11 år, og interessen er stor blandt både mænd og kvinder.

Skiveskydning indgår som en diciplin i de Olympiske Lege, og i 2012 lykkedes det de tre danske kvindelige bueskyttere Carina Rosenvinge Christiansen, Maja Buskbjerg Jager og Louise Laursen at kvalificere sig til OL i London i både single og hold disciplinerne i skiveskydning.

En anden form for konkurrence i bueskydning, er feltskydning, som foregår i ujævnt terræn, som skove eller marker. I denne sport, benytter man den såkaldte compoundbue, som er en mere teknisk avanceret bue med et kraftigere skud. I feltskydning efterstræber man at efterligne jagtsituationer, og målene sættes op mere tilfældigt. Der er kun to anerkendte feltskydnings baner i Danmark. Den ene ligger ved Nørre Snede i Jylland, mens den anden ligger ved Sorø.