Berømte bueskydere

Der har gennem tiden været flere anerkendte og berømte bueskytter, blandt andet fordi de ofte kan have en lang aktiv professionel periode i sporten, der ikke er fysisk nedslidende på samme måde, som andre sportsgrene.

Blandt de mest berømte olympiske bueskytter, skal nævnes østrigeren Hubert Van Innis. Han har vundet i alt 10 olympiske medaljer i perioden 1976 – 1988, hvilket ingen har gjort ham efter siden.

Blandt kvinderne skal vi et stykke tilbage i tiden for at finde den legendariske amerikanske Mrs. M.C. Howell. I løbet af 2 årtier tilbage i 1883 – 1907, vandt hun ikke mindre 17 nationale guldmedaljer. Hun var især skarp ved konkurrencer i felt skydning og konkurrencer med flyvende objekter.

En af nutidens berømte bueskytter, er den sydkoreanske Im Dong-hyun. Han har endnu ikke vundet olympisk guld, men vandt bronze for hold i London 2012. Det der gør Im Dong-hyun berømt i dag, er hans manglende syn. Han har næsten ingen syn tilbage på det ene øje og kun meget svagt syn på det andet. Alligevel er han blandt verdens bedste bueskytter, fordi han er i stand til at fornemme sine omgivelser i form af skiven, vinden, vejret og sin bue. Han stoler på sit instinkt, og hans talent siger i virkeligheden meget om den totale koncentration og mental tilstedeværelse alle bueskytter må besidde.