Andre typer præcisionssport

En præcisionssport kendetegnes ofte ved at at udøveren ved hjælp af overblik og finjustering skal ramme et en skydeskive eller et målområde så præcist som muligt. Der findes flere forskellige typer præcisionssport, men fælles for dem alle er, at udøveren skal rumme en enorm mental styrke og koncentration for at udføre sporten til tilfredshed.

Ud over bueskydning, findes der også sportsskydning. Overordnet er målet ved sportsskydning det samme som ved bueskydning. Man skal ramme så tæt på centrum af skiven, som muligt, eller ved lerduveskydning, hvor målet er at ramme så mange skeets som muligt i en serie. I samme familie finder man skiskydning, der dog af rent praktiske årsager ikke er så populært i Danmark.

Golf er en anden præcisionssport, hvor det ikke er nok at have en god fysik, det er også uhyre vigtigt at man kan bevare roen i pressede situationer, og vurdere afstande og slagkraft.

Curling er en vintersport, der for alvor blev populær i Danmark i 1998, da det danske hold for første gang nogensinde, anført af Helena Blach Lavrsen vandt sølv ved OL. I curling handler det også i høj grad om at koncentrere sig og spille sammen. Stenene skal sættes helt nøjagtigt afsted, og en lille smule for lidt eller meget fart, kan få fatale følger.

Af andre typer præcisionssport kan også nævnes billiard, bowling og dart.